HUAWEI MATE 10

HUAWEI MATE 10

2017-09-06 Av av Bumpy Mobiltillbehör

Huawei fortsätter att växa till en av dom ledande tillverkarna av smartphones. Efter goda försäljningssiffor för Huawei Mate 9 är dom redo att lansera efterföljaren Huawei Mate 10 i october enligt nya rykten. Den kommer att vara den första modellen från Huawei med den nya Kirin 970 processorn på 10 nanometer och Huawei har bekräftat att modellen kommer vara bestyckad med dubbla kameror.

Huawei Mate 10 lansering och Pris

Den kommer att lanseras den 16 oktober i München i Tyskland. Rykten säger att det även kommer lanseras en Lite modell samtidigt men Huawei har inte bekräftat detta. Priset på den nya modellen ryktas bli nästas det dubbla mot föregångaren Mate 9 som kostade 599 dollar vid lanseringen och ryktet säger att Huawei Mate 9 kommer att kosta 1100 dollar vid lansering. Vad dom svenska priserna landar på är i dagsläget inte klart men Mate 9 Pro kostade ca 8000 kr vid lanseringen i sverige.

Huaweis mål är att bli den största tillverkaren på marknaden och gå om både Apple och Samsung och är på god väg. Med Huawei Mate 10 hoppas dom på att slå Apple på fingrarna och överglänsa den kommande iPhone 8.

Mate 10 Pro och Mate 10 Lite

Olika rykten har florerat gällande om Mate 10 Lite och Mate 10 Pro kommer att lanseras samtidigt som Mate 10. Sannolikt kommer det komma flera varianter av Mate 10 då Mate 9 fanns i både Lite Pro och Porsche Design. Ett rykte från en användare på Weibo säger att Mate 10 Pro kommer att lanseras med en heltäckande skärm likt Galaxy S8 modellerna och kommande iPhone 8. Användaren säger även att fingeravtrycksläsaren på Mate 10 Pro kommer att sitta framsidan mot på baksidan som den kommer att vara placerad på Mate 10.

Huawei Mate 10 Design

Bilder på Mate 10 har avslöjats på det kinsesiska sociala nätverket Weibo och designen skiljer sig markant mot föregångaren Mate 9. Bilderna som är dom första som kan tänkas visa Mate 10 visar fram och baksida på telefonen. Bilderna av framsidan visar en näst intill ramlös skärm och baksidan visar en dubbellins kamera från Leica som Huawei P10 och en fingeravtrycksläsare. Hörnen är snyggt avrundade och materialet är av bostad metall.

Huawei Mate 10 Design

Huawei Mate 10 Hårdvara

Den nya modellen är full med den senaste tekniken. Enligt analytikern Pan Jiutang kommer Mate 10 vara bestyckad med den senaste processorn från Huawei, Kirin 970. Processorn är tillverkad med 10 nanometers teknik istället för 16 nanometer som föregångaren Kirin 960. Den tätare tillverkningstekniken ger bättre energiprestanda och högre prestanda överlag.

Den nya Kirin 970 kan vara kratfullare än den senaste Samsung Soc, Enynos 8895 och Snapdragon 835. Kirin 970 är en 8 kärning processor som arbetar på klockfrekvensen 3 GHz med fyra ARM Cortex-A73 kärnor och på 1,8 GHz med 4 ARM Cortex-A53 kärnor. Grafik processorn kommer även den att uppgraderas till en Mali-G71 MP8.

Huawei Mate 10 Kamera

Huawei har bekräftat ryktena att Mate 10 kommer att bestyckas med en dubbellins kamera precis som dess föregångare. Med den senaste Samsung modellen Galaxy Note 8 som har en dubbelkamera är Samsung onekligen sent ute med tekniken. Huawei tweetade en bild med fyra av sina modeller som alla har dubbla kameror tillsammans med dess respektive lanseringsdatum och modellerna var P9, Mate9, P10 och den senaste Mate 10. Modellen som hade lanseringsdatum satt till 16 oktober var inte namngiven men hade fått en hashtag #beyondthegalaxy.

Vi ser fram emot den nya flagskeppsmodellen från Huawei och givetvis kommer vi se till att vi har tillbehör som skal och fodral för att skydda och göra din Huawei Mate 10 snygg och säker.